Personal Training

Vaak blinken hardlopers uit in slechts enkele aspecten en zijn de overige veel minder of totaal niet ontwikkeld, hierdoor werken deze aspecten elkaar tegen in plaats van dat ze elkaar versterken. Iedere loper heeft uiteraard zijn eigen sterke én zwakke punten, de grootste sportieve vooruitgang is te behalen door het verbeteren van deze specifieke (zwakke) aandachtspunten. Hiermee wordt het evenwicht hersteld en ontstaat er synergie. Persoonlijke trainingen zijn het ultieme middel om op deze aandachtspunten te verbeteren, de training wordt namelijk volledig afgestemd op persoonlijke niveau, leerstijl en agenda. Hierdoor ontstaat de optimale leercurve en kan er in een relatief korte periode veel worden bereikt op fysiek maar vooral technisch vlak waarmee resultaat direct zicht- én voelbaar is.
Alle hardlopers die zich aanmelden bij Jesse Caron starten met een persoonlijke interactieve intake; een personal training gericht op de basistechnieken waarin trainee en trainer elkaar leren kennen. Enerzijds de motoriek, leerstijl en aandachtspunten van de trainee anderzijds de werkwijze van Jesse Caron.  Hierdoor is een eventuele doorstroming naar de vervolg persoonlijke- en/of groepstrainingen, waar de moeilijkheidsgraad steeds hoger zal liggen, soepeler, leuker en daarmee efficiënter.

EEN EVENWICHTIGE EN EFFECTIEVE INTERACTIE (COÖRDINATIE) TUSSEN DEZE ASPECTEN IS NODIG OM FUNCTIONEEL BETER TE BEWEGEN.

Iedere sporter heeft zijn eigen sterke én zwakke punten, de grootste sportieve vooruitgang is te behalen door het verbeteren van deze specifieke (zwakke) aandachtspunten. Veel hardlopers stagneren echter in deze vooruitgang door een verkeerde uitvoering (techniek). Zonder de juiste training & trainer worden veel oefeningen verkeerd uitgevoerd waardoor het gewenste resultaat niet bereikt wordt.
Voor het ontwikkelen van functionele kracht en snelheid heeft Jesse Caron een gefaseerde trainingsmethode ontwikkeld waarmee hardlopers gegarandeerd functioneel sterker en sneller worden, bestaande uit techniektrainingen waarbij de juiste uitvoering van de oefeningen altijd voorop staat en alle aspecten zich optimaal en blijvend kunnen ontwikkelen.

Het technische niveau bepaald de kwaliteit van je sportprestaties en de functionaliteit van je fysieke aspecten.

Variatie is het grootste kenmerk van deze trainingen naast persoonlijke/specifieke technische aanwijzingen. De trainingsmethode bestaat uit ruim 50 verschillende trainingen, waarbij in elke training variërend getraind op alle belangrijke aspecten. De spieraansturing vanuit de hersenen, neuro-musculaire aansturing, wordt juist het beste getraind door veel te variëren; met oefeningen, materialen en ondergronden.

TRAININGSLOCATIE

De trainingen worden gegeven op de atletiekbaan Nenijto aan de Bentincklaan 40 te Rotterdam. Hier beschikken we over een 400 meter rondbaan van tartan, maar voor de trainingen zullen we ook gebruik maken van de grasvelden, zandbakken, fitness-ruimtes en het nabij gelegen Vroesenpark.

MELD JE AAN VOOR EEN PERSOONLIJKE INTAKE / TRAINING